Recensământul sufletelor

February 22, 2020

Te-ai gândit vreodată să faci recensământul sufletelor cu care te-ai întâlnit în viața aceasta și cu privire la care ai fost conștient(ă)?

Cât de conștienți sunt oamenii de felul în care influențează viețile celorlalți?
Cât de conștienți sunt oamenii că cei pe care îi întâlnesc sunt niște suflete în niște trupuri?

Ți s-a întâmplat vreodată să întâlnești un om care să vrea să îți sărute mâna pentru ceea ce ai făcut pentru el sau să chiar să o facă, la propriu? Sau să vrei tu să îi săruți mâna pentru ceea ce a făcut pentru tine? Sau chiar să îi săruți mâna pentru că i-ai citit sufletul în ochi, l-ai deslușit dincolo de măștile pe care se simte uneori nevoit să le afișeze atunci când iese în lume?

Câte suflete cu care ai putut comunica în mod real ai întâlnit în viața aceasta? Câți oameni crezi că sunt conștienți că sufletul lor își cere adesea dreptul la opinie și decizii? Câți oameni crezi că îl ascultă?

Ți s-a întâmplat să te întrebi retoric “Ce-i cu sufletul acesta rătăcit, de unde vine și unde se îndreaptă?… Pot eu să-l alin sau îndrum? De ce a ajuns la mine? Cum am ajuns la el?…” ? Sau ți s-a întâmplat ca cineva să îți ia sufletul în palme și să-l încălzească, cu răbdare, exact la momentul potrivit?

Ți s-a întâmplat vreodată să te așezi în genunchi și să vorbești, în liniște, cu sufletul tău? Ce voia? L-ai auzit? L-ai ascultat?…

Cât de conștienți sunt oamenii de felul în care influențează viețile celorlalți? Cât de conștienți sunt oamenii că cei pe care îi întâlnesc sunt niște suflete în niște trupuri?

 

 

Related Posts

Read More

Articol fără titlu

Uneori uităm cine suntem. Uităm, împiedicându-ne de neputințe. Neputințe accentuate, paradoxal, de unii care știu și simt mult mai puțin decât noi... Sau sunt mult mai puțin conștienți de tot ce pot provoca în ceilalți cu stângăciile, cu frustrările, cu răutățile lor...

Simplitate

Oamenilor, de ce căutați bucuria în alt loc decât în sufletul vostru? Ghiduș, nesperat de simplu Ea așteaptă acolo, tăcută, să o deslușiți. Așteptă cu răbdare, cu pricepere și îngăduință,  Căci Bucuria e însuși Dumnezeu.

Povestea inimii sau despre oamenii îngeri

Oamenii îngeri mi-au spus Că treaba lor nu e să fericească pe alții, ci să-i îndrume spre a se ferici, aceștia din urmă, pe ei înșiși; cu gândul și fapta și inima lor bună. Așa cum, de altfel, cu toții avem: inima bună. Știați? Știați că inima cea Mare și Bună a fost...

Share This