Despre ce e Crăciunul?

December 23, 2019

Cele mai frumoase cadouri sunt, pentru mine, cele mai simple fapte sau lucruri, dăruite din toată inima. Sau câteva cuvinte potrivite, la momentul potrivit. Sau timp de calitate petrecut împreună cu un om drag; sau cu mai mulți. Experiențe; viață!

Viața este un cadou! Nu ni se cuvine; nu ni se cuvine nimic pur și simplu!
Recunoștința manifestată cât mai des, pentru fiecare zi pe care o putem trăi pe picioarele noastre, pentru cele mai banale (aparent) situații sau lucruri din viața noastră creează spațiu pentru noi bucurii și reușite.

*Cum ar fi să facem zilnic un exercițiu de recunoștință?
Cum ar fi să fim azi motivul pentru care un om din preajmă sau de undeva, dintr-un colț de lume, zâmbește?
Cum ar fi să semănăm bucurie și lumină, în loc de nemulțumire și critică?
Cum ar fi să tăcem, atunci când nu avem ceva bun de spus?
Cum ar fi să facem pentru noi înșine cele mai simple gesturi de iubire si respect de sine?
Cum ar fi să îndrăznim să ascultăm vocea interioară, fără să ne fie teamă de părerile celor care nu ne înțeleg drumul sau alegerile?

Pentru mine, Crăciunul e despre liniște și bucurie, despre pacea și iubirea pe care am învățat să le dau ființei mele, înainte să le aștept de la alții. Despre cadouri spirituale, mai mult decât cadouri materiale. Despre cuvinte care mă înalță sau tăceri cu sens.

Poate că dacă am face Crăciunul despre bucurii mărunte, liniște și pace, despre simplitate și curaj, sărbătoarea asta ar dura mai mult de câteva zile în inimile noastre…

Cum ar fi să ne fie “Crăciun” mai des, și ăsta, să fie, de fapt, un mers firesc al lucrurilor?

**Pentru tine despre ce e Crăciunul?

photo credit: pixabay.com

Related Posts

Read More

Articol fără titlu

Uneori uităm cine suntem. Uităm, împiedicându-ne de neputințe. Neputințe accentuate, paradoxal, de unii care știu și simt mult mai puțin decât noi... Sau sunt mult mai puțin conștienți de tot ce pot provoca în ceilalți cu stângăciile, cu frustrările, cu răutățile lor...

Simplitate

Oamenilor, de ce căutați bucuria în alt loc decât în sufletul vostru? Ghiduș, nesperat de simplu Ea așteaptă acolo, tăcută, să o deslușiți. Așteptă cu răbdare, cu pricepere și îngăduință,  Căci Bucuria e însuși Dumnezeu.

Povestea inimii sau despre oamenii îngeri

Oamenii îngeri mi-au spus Că treaba lor nu e să fericească pe alții, ci să-i îndrume spre a se ferici, aceștia din urmă, pe ei înșiși; cu gândul și fapta și inima lor bună. Așa cum, de altfel, cu toții avem: inima bună. Știați? Știați că inima cea Mare și Bună a fost...

Share This