Pledoarie

December 1, 2011

Pledez pentru libertate, în dauna constrângerii, pe care, la un moment dat, conştient sau nu, am exersat-o.
Pledez pentru sinceritate. Ştiu că sinceritatea absolută e utopie, însă a minţi premeditat şi fără măsură doar pentru satisfacţie personală echivalează cu un eşec sigur, mai devreme sau mai târziu.
Pledez pentru căutare şi înţelegere de sine, exerciţiu cu interiorul, înainte de o condamnare categorică a exteriorului.
Pledez pentru analiză logică, dar ştiu că în unele situaţii logica e departe de adevăr.
Pledez pentru toleranţă şi acceptare, fără a se confunda cu premisa pentru o repetabilă eroare.
Pledez pentru prietenie. Dacă tu ştii să fii prieten, este imposibil să nu crezi că poţi găsi un partener.
Pledez pentru dragoste şi frumos, într-o lume care are toate resursele pentru acest tablou, dacă nu şi le pune în slujba răului.
Pledez pentru copilărie, dar nu evit asumarea responsabilităţilor.
Pledez pentru poveşti şi poate că voi scrie cândva şi pentru copii.

Related Posts

Read More

Articol fără titlu

Uneori uităm cine suntem. Uităm, împiedicându-ne de neputințe. Neputințe accentuate, paradoxal, de unii care știu și simt mult mai puțin decât noi... Sau sunt mult mai puțin conștienți de tot ce pot provoca în ceilalți cu stângăciile, cu frustrările, cu răutățile lor...

Simplitate

Oamenilor, de ce căutați bucuria în alt loc decât în sufletul vostru? Ghiduș, nesperat de simplu Ea așteaptă acolo, tăcută, să o deslușiți. Așteptă cu răbdare, cu pricepere și îngăduință,  Căci Bucuria e însuși Dumnezeu.

Povestea inimii sau despre oamenii îngeri

Oamenii îngeri mi-au spus Că treaba lor nu e să fericească pe alții, ci să-i îndrume spre a se ferici, aceștia din urmă, pe ei înșiși; cu gândul și fapta și inima lor bună. Așa cum, de altfel, cu toții avem: inima bună. Știați? Știați că inima cea Mare și Bună a fost...

Share This