Iniţierea

November 11, 2010

“Nu te mulţumi să mă urmezi pe mine pe calea care duce către ţel. Alege-ţi singur calea care corespunde cel mai bine aspiraţiilor tale cele mai intime, şi urmeaz-o. Nu accepta nicio afirmaţie pentru simplul fapt că am rostit-o eu. Chiar dacă aceasta reflectă adevărul, acest adevăr nu este adevărul tău, nu reprezintă fructul experienţei tale, şi de aceea, nu-ţi poate aparţine. Nu privi viaţa celor care au realizat adevărul altfel decât ca pe o dovadă că adevărul poate fi atins.

(…)

Căci tot ceea ce se petrece pe pământ este materializarea unei cauze primordiale, care este deja pregatită la nivel spiritual şi care işi aşteaptă realizarea. Atunci când poţi atinge conştient această profunzime a Sinelui în care aceste energii îşi aşteaptă realizarea, poţi trăi simultan cauzele iniţiale şi efectele lor – adică viitorul – ca şi cum s-ar petrece în prezentul absolut! Cât despre prezentul actual care reprezintă viaţa noastră, tot ceea ce ni se întamplă nu reprezintă altceva decât ocazia de a trece nişte probe iniţiatice, în urma cărora ne putem elibera de tensiunile interioare pe care le-am adunat în noi de-a lungul timpului prin gândurile noastre, prin cuvintele şi faptele noastre, şi care au devenit astfel cauzele principale ale destinului nostru, ale viitorului nostru. Cu cât devenim mai conştienţi de aceste tensiuni şi cu cât suntem mai pregătiţi să le învingem, cu atât mai mult ne eliberăm noi conştiinţa umană, înlănţuită de aceste energii şi limitată din cauza lor. În acest fel, ajungem să ne identificăm din ce în ce mai bine conştiinţa cu Sinele divin autentic, care ne aşteaptă în spatele tuturor sentimentelor personale ale egoului. Ajungem astfel să ne identificăm cu Dumnezeu. Aceasta este INIŢIEREA.”

(din INIŢIEREA, de Elisabeth Haich)

Related Posts

Read More

Articol fără titlu

Uneori uităm cine suntem. Uităm, împiedicându-ne de neputințe. Neputințe accentuate, paradoxal, de unii care știu și simt mult mai puțin decât noi... Sau sunt mult mai puțin conștienți de tot ce pot provoca în ceilalți cu stângăciile, cu frustrările, cu răutățile lor...

Simplitate

Oamenilor, de ce căutați bucuria în alt loc decât în sufletul vostru? Ghiduș, nesperat de simplu Ea așteaptă acolo, tăcută, să o deslușiți. Așteptă cu răbdare, cu pricepere și îngăduință,  Căci Bucuria e însuși Dumnezeu.

Povestea inimii sau despre oamenii îngeri

Oamenii îngeri mi-au spus Că treaba lor nu e să fericească pe alții, ci să-i îndrume spre a se ferici, aceștia din urmă, pe ei înșiși; cu gândul și fapta și inima lor bună. Așa cum, de altfel, cu toții avem: inima bună. Știați? Știați că inima cea Mare și Bună a fost...

Share This