Despre renunţarea care face bine

October 18, 2011

Te baţi cu pumnii în piept că merită orice efort.
Te minţi singur(ă) că situaţia se va schimba.
Pui celorlalţi întrebări retorice, pentru a nu exista posibilitatea de a ţi se răspunde dur cu privire la situaţia existentă.
Găseşti o serie de minunate avantaje pe termen lung.
Ironizezi eşecul, te prefaci că-l accepţi…doar din teama de a renunţa. Din teama de a recunoaşte că cel mai bine e să te cari.
Doar pentru că a rămâne în acelaşi loc pare mult mai convenabil; acest lucru nu implică necesitatea de a-ţi reconsidera eforturile (nu puţine la număr, în unele cazuri, însă inutile, de cele mai multe ori), eforturi depuse doar pentru a nu schimba peisajul, a nu declinti confortul, a nu sari din schemă.

Ca în majoritatea situaţiilor nefavorabile, prejudecăţile şi ambiţia inutilă detronează semnele clare din exterior, scurte oglindiri ale universului lăuntric în mediul care-ţi decide existenţa.

Cât de des ai amânat renunţarea? Renunţarea aceea care… e posibil să-ţi facă bine?…

*Foto credit: pixabay

Related Posts

Read More

Articol fără titlu

Uneori uităm cine suntem. Uităm, împiedicându-ne de neputințe. Neputințe accentuate, paradoxal, de unii care știu și simt mult mai puțin decât noi... Sau sunt mult mai puțin conștienți de tot ce pot provoca în ceilalți cu stângăciile, cu frustrările, cu răutățile lor...

Simplitate

Oamenilor, de ce căutați bucuria în alt loc decât în sufletul vostru? Ghiduș, nesperat de simplu Ea așteaptă acolo, tăcută, să o deslușiți. Așteptă cu răbdare, cu pricepere și îngăduință,  Căci Bucuria e însuși Dumnezeu.

Povestea inimii sau despre oamenii îngeri

Oamenii îngeri mi-au spus Că treaba lor nu e să fericească pe alții, ci să-i îndrume spre a se ferici, aceștia din urmă, pe ei înșiși; cu gândul și fapta și inima lor bună. Așa cum, de altfel, cu toții avem: inima bună. Știați? Știați că inima cea Mare și Bună a fost...

Share This